Administratie waarom?

Als ondernemer zult u zich afvragen, waarom is het belangrijk om een administratie bij te houden? Hiervoor zijn meerdere redenen.

Allereerst is het bij wetgeving verplicht om als ondernemer een administratie te voeren. De wetgever moet immers kunnen controleren of de verschillende belastingaangiftes die voortvloeien uit de administratie juist en volledig zijn. Verder biedt het voor u als ondernemer ook verschillende voordelen. Zo heeft u als u een administratie voert een goed overzicht van de debiteuren die de betalingstermijn hebben overschreden.  Ook kunt u door het voeren van een administratie snel achterhalen wat de kosten zijn die uw onderneming gemaakt heeft en wat de winst is. Bovendien biedt het veel voordeel bij het invullen van de belastingaangiftes. Zo kunt u bij een juist gevoerde administratie snel achterhalen wat u aan vennootschapsbelasting en omzetbelasting moet afdragen of te vorderen heeft.

De adviseurs van KRM Administratie adviseren u graag over hoe u uw administratie het beste kunt inrichten. Ieder type onderneming heeft haar eigen kenmerken die van invloed kunnen zijn op de inrichting van de administratie. Bovendien kan KRM Administratie uw volledige administratie verzorgen of controleren of de administratie juist gevoerd wordt.